World Cup #1 in Innsbruck!

Maarten heeft zich afgelopen week aangesloten bij de Nederlandse skeleton en bobslee ploeg. De komende winter zal hij als fysiotherapeut vier world cups begeleiden.

En een mooi weekend was het. Een prachtige omgeving met een super snelle baan. En wat voor een weekend was het met meteen twee (bijna zekere) kwalificaties voor de spelen en een super knappe zilveren medaille voor Kimberley Bos bij de skeleton! Buiten de trainingen en wedstrijden om zijn de fysio behandelingen ter voorbereiding op de wedstrijd of als klachten zijn. Op de wedstrijd ben je vooral backup en dat blijkt soms goed van pas te komen. Nu herstellen en op naar de volgende World Cup, ook weer op de baan van Innsbruck. Hopelijk een mooi vervolg van dit weekend!

World cup Skeleton en bobslee in Innsbruck

Skeletonster Kimberley Bos is prima begonnen aan het wereldbekerseizoen. De 28-jarige Edese eindigde als tweede in Innsbruck. Alleen de Europees kampioene Jelena Nikitina uit Rusland was haar te snel af. De Belgische Kim Meylemans werd in Oostenrijk verrassend derde.

Olympische Spelen dichtbij voor skeletonster Bos na tweede plaats in wereldbeker | NOS

En bobsleester Karlien Sleper over haar Olympische kwalificatie

Bij haar tweede optreden kwam Sleper tot een starttijd van 5,98, hoewel ze kort voor de start nog last kreeg van kramp.

,,Gelukkig was de fysio ook op de baan. Hij heeft me snel behandeld en moed ingesproken zodat ik toch vol vertrouwen aan de tweede heat begon. En nu haal ik meteen een top 10-notering en voldoe ik aan de eis voor uitzending naar de Spelen van NOC*NSF”, vertelde een verbaasde en geëmotioneerde Sleper.

Debuut met glans: Karlien Sleper vrijwel zeker van deelname aan nieuw olympisch onderdeel | Andere sporten | AD.nl