Kimberley gefeliciteerd!

We feliciteren met z’n allen Kimberley Bos met het winnen van de World Cup en haar Europees Kampioenschap. Ik, Maarten, ben dit jaar voor het eerst mee geweest als fysiotherapeut om Kimberley te begeleiden bij het World Cup seizoen.

Het was een mooie ervaring met een inkijkje in een nieuwe topsportomgeving  En ik viel natuurlijk direct met mijn neus in de boter, want wat een seizoen is het voor haar. Super om daar een bijdrage bij te kunnen leveren. Ondertussen ben ik een nieuwe ambassadeur van de sport geworden, want wat een gave sport is het. Nu kan ik alles uitleggen over hoe de baan gemaakt wordt, dat skeleton met je neus naar voren is of hoe je moet sturen (en dat je dus niet alleen moet rennen en gaan liggen 😉  ). Buiten dat is het leuke van topsportbegeleiding dat je het proces van de sporters mee kan maken van ontlading, zenuwen, fouten maken, winnen, kleine (of grote) blessures etc.

Het eerste deel van het seizoen is natuurlijk super verlopen. Nu komt het laatste deel eraan met de Olympische Spelen. Het gaan dit jaar natuurlijk bijzondere Olympische Spelen worden met voor iedereen een nieuwe baan in China en een flinke groep kanshebbers. We wensen haar veel succes met de laatste voorbereidingen.