In een eerder bericht was te lezen dat we Kimberley Bos begeleiden met haar Skeleton seizoen. Sinds dit jaar maakt Kimberley ook deel uit van het Team Newcold en zal ze samen met de Australische zilveren Olympische medaillist, Jaclyn Narracott een team vormen dit seizoen. Hier zullen ze een groot deel van het seizoen samen gaan reizen en delen ze de faciliteiten zoals de coach en ook wij al fysio’s.

Nu staat de eerste World Cups voor de deur in Whistler, Canada. Na een succesvol jaar vorig jaar, waarbij Kimberley het World Cup klassement gewonnen heeft, hopen we op een mooi vervolg dit jaar. Maarten gaat vanuit de praktijk mee naar het eerste deel van de World Cups.

“Na een lange reis via Vancouver ben ik aangekomen in ons appartement in Whistler. Het is duidelijk te zien dat de Olympische Spelen van 2010 in Vancouver hier nog altijd aanwezig zijn. Toen werd ook Whistler gebruikt voor de berg onderdelen. Nog mooier natuurlijk omdat Annita mee heeft gedaan aan deze Olympische Spelen, dus dat levert direct mooie herinneringen op en moest er ook een foto naar Annita gestuurd worden met de Inukshuk, dat het symbool was van de Olympische Spelen toen.

Ondertussen zijn de dames al aardig gewend geraakt aan de baan, dat kost altijd een beetje tijd. Naast ons werk als fysiotherapeut ben ik ook direct filmer bij de trainingen. Een aantal mensen staan dan bij de bochten waar extra aandacht aan besteedt dient te worden. Na de run kan deze dan direct nagekeken worden samen met hun coach Joska Le Conté en wordt er gekeken of het inderdaad de manier was om de meeste snelheid te kunnen behalen in die bocht. Zo kun je steeds verder verbeteren tot je uiteindelijk de ideale lijnen hebt gevonden.

Voor wie de wedstrijd wil kijken zal wel even wat langer op moeten blijven vanavond, want de start tijden zijn voor run 1 14.30 uur en 16.00 uur lokale tijd, maar dat betekend 23.30 uur en 1.00 uur NL tijd.

Meer informatie en de livestream is te vinden op: IBSF | International Bobsleigh & Skeleton Federation

De laatste blog van Kimberley kun je lezen op: Nieuw seizoen van start in Canada en Amerika – KimberleyBos.nl