De laatste world cup voor het Wereld Kampioenschap!

Aankomende vrijdag is de laatste World Cup voor het Wereld Kampioenschap. Voor Kimberley Bos moet dit het hoogtepunt van het seizoen worden en voor ons dus ook. Deze World Cup is in Altenberg in Duitsland. Het gaat een spannende World Cup worden op een lastige baan. Voor een deel is alles met een schuin oog al gericht op de week erna, maar Kimberley staat op dit moment eerste in het Wereldbeker klassement. Het zou fantastisch zijn als ze die kan winnen aan het eind van het seizoen!

De wedstrijd is te volgen via een livestream op IBSF | International Bobsleigh & Skeleton Federation: IBSF en de wedstrijd start om 10.00uur, de tweede run zal, in aflopende volgorde van langzaam naar snel vanuit de eerste run, starten om 12.00uur.

Tekst gaat verder onder foto’s.

Ondertussen zijn er al wel een aantal hele mooie World Cup wedstrijden geweest met super mooie resultaten, anders kom je natuurlijk ook niet bovenaan te staan in het klassement.

# 3 Innsbruck, Oostenrijk

Net voor de kerst was de eerste overwinning van het seizoen in Innsbruck. En op wat voor manier. Het is al wel even bekend dat Kimberley altijd goed is op de Oostenrijkse baan, maar dat liet ze nog even zien. Ze won deze wedstrijd met groot verschil. Jeroen was de gelukkige om erbij te mogen zijn bij deze mooie overwinning.

#4 Sankt Moritz, Zwitserland

Op de enige natuurbaan in het circuit. Deze baan maken ze elk jaar met de hand en ligt werkelijk in een prachtige omgeving. Er liggen goede herinneringen hier met de zilveren medaille van het Wereld Kampioenschap vorig jaar. Dit jaar mocht ze nog een trede hoger staan op het podium. Er was eigenlijk niemand die in de buurt kon komen van haar.

#5 Lillehammer, Noorwegen

Eigenlijk een baan met heel veel historie, maar toch heeft het een hele tijd geduurd voordat deze baan weer op de kalender stond van de World Cup. Het is dan ook direct een baan waar Kimberley dus een stuk minder ervaring heeft. Het is een sport waar een aantal dingen belangrijk zijn. Zo zijn belangrijk de fysieke fitheid, mentaal, slee techniek, maar één ervan is ook de baankennis. Op het moment dat je vaker op een baan komt, ga je sneller de beste lijn door de baan vinden. In dat opzicht waren de laatste twee wedstrijden bekender voor haar.
In Oktober zijn we ook al voor een trainingsweek in Lillehammer geweest en dat heeft zich wel uitbetaald, want ze mocht weer naar het podium. Ditmaal was het een bronzen medaille die ze uitgereikt heeft gekregen.

#6 Sigulda, Letland

Eigenlijk een baan die haar wel redelijk goed ligt, maar dit keer ging het toch niet helemaal vlekkeloos. In de eerste run was ze even de controle kwijt, waardoor ze na de eerste run 15e stond. Door een baanrecord neer te zetten in de tweede run, werd ze uiteindelijk toch heel knap nog 6e. Toch een kleine goedmaker na de eerste run.