De oud Olympiërs Maarten Heisen en Annita van Doorn hebben getekend voor de opening van hun fysiotherapiepraktijk in de Topsporthal in Ede. De ondertekening was op een symbolisch moment, namelijk tijdens de Olympische Winterspelen in PyeongChang. De te openen praktijk is de tweede van het duo.

Vijf jaar geleden startten de twee hun eerste fysiotherapiepraktijk in het centrum van Ede met als doel het bieden van topzorg voor iedereen. “Als topsporters hebben we ervaren hoe belangrijk het is dat er goede medische begeleiding is om optimaal te kunnen presteren, te genieten van de sport en blessures te voorkomen. In onze praktijk bieden we dit aan sporters maar maken ook de vertaling naar niet-sporters. We behandelen iedereen als topsporter”, aldus Heisen.

Annita vervolgt: “Nu krijgen we de mogelijkheid om de volgende stap te zetten met onze praktijk met een (top) sportmedisch centrum in de Topsporthal Ede. We gaan hierin een stapje verder dan een ‘normale’ fysiotherapiepraktijk. Zo bieden we de mogelijkheid om een team van (para) medisch specialisten te vormen en hebben we mogelijkheden voor bewegingsanalyses, zoals hardlooptechniek, een afslag met golf of werpen bij bovenhandse sporters.”

De praktijk is ingericht om sportblessures te behandelen en orthopedische revalidaties uit te kunnen voeren. De kruisbestuiving tussen specialismen vormt daarbij een belangrijke factor. De manier van werken wordt toegepast op iedereen met uiteenlopende klachten van bijvoorbeeld de knie, rug of schouder. De topzorg is uitdrukkelijk niet alleen voor sporters, maar voor iedereen.

Van der Heisen besluit: “In een inspirerende omgeving met prachtige faciliteiten op en rond de van der Knaaphal zien wij heel veel mogelijkheden tot samenwerking.”

Ede Stad | 15-02-2018, 16:30 | Lezersnieuws | Frans van Daal