Laat hier uw gegevens achter als u meer informatie wil over Online training, Online fysiotherapie of Online Medische Fitness. Of direct een afspraak wil maken.

Neem contact op

Ok let’s start…

Hieronder vier verschillende categorieën van oefeningen. Er zit ook een onderverdeling van makkelijkere en moeilijkere oefeningen. Doe vooral de oefeningen die geschikt zijn voor jouw niveau, zodat het veilig en leuk is.

Coordinatie oefeningen

Mobiliteitsoefeningen

Krachtoefeningen

Stabiliteitsoefeningen

Maarten back in the days…

9 jaar geleden was ik samen met teamgenoot, Thomas Kortbeek, op trainingsstage in Torrevieja, Spanje. We konden ook niet trainen op de baan omdat er een staking was. We hebben toen ook een alternatieve training gedaan. Hier hebben we toen een filmpje van gemaakt, zie de link hieronder.

Bewegen en Sporten tijdens deze virusepidemie

Bewegen en sporten is in deze tijd van het corona virus juist erg belangrijk. Het stimuleert het immuunsysteem en zorgt ervoor dat de spieren ontwikkeld blijven en de conditie op peil blijft.

Het is wel raadzaam om een aantal extra voorzorgsmaatregelen in acht te nemen. Houd je in ieder geval aan de richtlijnen die het RIVM heeft gesteld en houd rekening met de eigen voorwaarden van het lichaam.

Goede manieren van bewegen:

  • Bewegen is niet altijd een grote fysieke inspanning, dit kan ook gewoon lekker in en om het huis door te tuinieren of de voorjaarsschoonmaak.
  • Doe dingen die je leuk vindt om te doen, houd je van fietsen, ga fietsen. Dingen die leuk zijn zorgen voor een verlaging van het stressniveau en daardoor word je fitter.
  • Je kunt in huis erg creatief zijn met oefeningen. We geven hieronder alvast een aantal voorbeelden van oefeningen.
  • Beweeg en sport op je eigen niveau, houd het qua uitvoering altijd veilig en probeer ervoor te zorgen dat er geen overbelasting ontstaat.

Hier een artikel wanneer sporten op dit moment even niet zo goed is.

Wat kan je wel en wat kan je beter niet doen?

  • Bij lichte griepachtige klachten, zoals keelpijn, hoofdpijn, lichte hoest, of neusverkouden, mag u wel bewegen, maar alleen op een lichte tot matige intensiteit.
  • Dit geldt ook voor mensen met een chronische aandoening, zoals diabetes, hart- en vaatziekten, longproblemen of kanker. Bewegen met licht tot matige intensiteit ondersteunt het immuunsysteem. Intensieve inspanning maakt u juist vatbaarder voor infecties.
  • Bewegen in de buitenlucht is gezond, maar pas op bij koude lucht. Daardoor kunnen de luchtwegen uitdrogen en is men vatbaarder voor infecties. Doe eventueel de warming-up al binnen en wacht niet te lang met douchen of omkleden na de inspanning.
  • Houd je bij sporten in de buitenlucht ook aan het advies om een afstand van 1,5 meter tot elkaar te bewaren.
  • Is het sportevenement waarvoor je trainde afgelast? Stel een nieuw sport/beweeg-doel voor jezelf en pas je training aan.
  • Ondersteun je immuunsysteem door gezond te eten en neem voldoende nachtrust.

bron: Sportzorg.nl