Nieuwe collega Natalie Puper stelt zich voor

Per 1 maart is collega Natalie Puper bij ons in de praktijk gestart. In deze blog stelt zij zich aan jullie voor.

Graag stel ik mijzelf voor: ik ben Natalie Puper, 24 jaar en inmiddels al 5 jaar werkzaam als fysiotherapeute. Vanaf maart 2023 ben ik gestart bij Mijn Fysiopraktijk op de locatie Van der Knaap topsporthal. Door mijn werkervaringen bij meerdere praktijken heb ik mijzelf de afgelopen jaren breed mogen ontwikkelen, in zowel de behandeling van reguliere cliënten als (top)sporters. Een fijne afwisseling die mij tegelijk scherp houdt. Ook vind ik het belangrijk mijzelf te blijven ontwikkelen en om nog meer verdieping uit mijn werk te halen hoop ik in juli dit jaar mijn master Manuele Therapie aan de SOMT University in Amersfoort te behalen.

Op sportief vlak ben ik begonnen met turnen, maar toch bleek ik meer aanleg te hebben voor de atletieksport. Dit groeide al snel uit tot een serieuze bezigheid, wat ze dan topsport noemen. Met name in de explosieve onderdelen, sprint, verspringen en hinkstapspringen, bleek ik talent te hebben. Na meerdere keren als tweede of derde op het NK te zijn geëindigd, mocht ik in 2017 de kroon op mijn carrière zetten door Nederlands kampioene te worden bij het verspringen. Dat smaakte naar meer, maar helaas gooide een vervelende enkelblessure roet in het eten en werd ik gedwongen te stoppen. Een operatie en lange revalidatie volgde… Maar inmiddels ben ik weer lekker bezig met sporten en bijna elke dag wel in de gym te vinden. In mei hoop ik te starten met een nieuwe tak van sport: wedstrijdroeien. We gaan zien of dit mij nog iets gaat brengen

Hierdoor weet ik helaas als geen ander hoe het is om door lichamelijke klachten aan de kant te moeten staan. Maar ook hoe belangrijk het is dat het lichaam goed als één geheel functioneert. Door deze ervaringen heb ik mijzelf mogen specialiseren in hardloop gerelateerde klachten en revalidatie van musculoskeletale aandoeningen van de onderste extremiteit. Vanuit mijn vorige werk heb ik ook veel affiniteit met klachten van de elleboog. Daarnaast ben ik sinds vorig jaar aangesloten bij het High performance team van de Atletiekunie en ben ik als fysiotherapeute aanwezig bij internationale toernooien of trainingsstages. Heel gaaf om zo toch nog met de atletiek verbonden te blijven en als fysiotherapeute voor andere topsporters iets te mogen betekenen!

Ik zie het als uitdaging om samen met u weer op het gewenste eindniveau te komen. Of dit is op sportniveau of het weer kunnen uitvoeren van de dagelijkse activiteiten, voor iedereen is het een uitdaging dit te bereiken en daar wil ik graag bij ondersteunen en motiveren! Hierin vind ik het belangrijk om niet alleen de klacht te verhelpen, maar samen naar blijvend herstel toe te werken. Daarin zal ik de gehele beweegketen meenemen om op zoek te gaan naar de oorzaak van de klacht en u op een begrijpelijke manier hierin inzicht te geven. Iedereen is een unieke uitdaging en verdient een topbegeleiding.

Hopelijk tot snel in Ede!

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken?